Diverse

Scurtisime #1

scurtisime

1️⃣ Petiția mea către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în legătură cu abuziva Hotărâre de Guvern 301/2012, cea în legătură cu analiza de risc la securitate fizică a primit număr de înregistrare, ceea ce într-o țară normală nu e mare lucru, dar în Universul ăsta paralel lucrurile stau altfel. De exemplu, la momentul dezbaterii pe OUG 13, registratura Ministerului Justiției s-a șters în repetate rânduri la fund cu mesajele oamenilor care și-au rupt o bucățică din viața și timpul lor să se implice în dezbatere.

2️⃣ Ca om care n-a mai trimis o scrisoare de mai bine de un deceniu și care a tot văzut cutiile din fața oficiilor poștale pline de ambalaje de pufuleți, am întrebat pe site-ul Poștei Române cum aș putea trimite niște zeci de scrisori (tot în legătură cu Hotărârea de Guvern 301/2012). Mi-au răspuns după câteva zile că pot să cumpăr timbre și să bag scrisorile într-o cutie d-aia roșie. Sunt aproape sigură că Poșta a decedat de foarte mult timp dar informația n-a ajuns încă și la sediul central, dar o să îmi iau inima în dinți și-o să încerc să cumpăr timbre.

3️⃣ Am găsit o cărticică super artsy care se numește Fugitive Belonging (de Krystian Woznicki) pe care aș cumpăra-o, dar mi-e teamă că o să se rătăcească și ea pe drumul de la poștă spre mine, cum se întâmplă des în lumea mea.

4️⃣ O altă carte – Female Imprisonment: An Ethnography of Everyday Life in Confinement, un studiu realizat de Catarina Frois – tocmai a devenit cea mai nouă carte de care nu am nevoie și pe care n-aș înțelege-o dar pe care o să mi-o cumpăr la un moment dat pentru că mi-au plăcut numele capitolelor iar pe coperta 1, într-un colț, scrie „Fernando Pessoa” și cred că e un semn.

5️⃣ Și dacă tot l-am menționat pe domnul, aș vrea să las mai jos un scurt paragraf din The Book of Disquiet, mai mult pentru my future self decât pentru altcineva:

The moment I find myself, I am lost; if I believe, I doubt; I grasp hold of something but hold nothing in my hand. I go to sleep as if I were going for a walk, but I’m awake. I wake as if I slept, and am not myself. Life, after all, is but one great insomnia and there is a lucid half-awakeness about everything we think or do.

6️⃣ În altă ordine de idei, în Portugalia, niște oameni s-au gândit că ar trebui găsită o soluție pentru pregătirea emoțională a copiilor care urmează că fie operați, așa că au dezvoltat niște materiale educaționale simpatice. Asta e genul de idee care merită furată și implementată în toată lumea, nu carcasele de smartphone cu urechi.

7️⃣ Uniunea Europeană pune niște bani la bătaie pentru parteneriate internaționale între mici producători și designeri, cu scopul de a susține crearea de produse noi, inovatoare. Proiectele câștigătoare primesc până la 10.000 de euro și muuuuuult sprijin. >>> Detalii despre proiectul WORTH.

8️⃣ În perioada 13 iulie – 31 august, Receptor + Cărturești & friends te-așteaptă în Edgar Quinet nr. 9, București, să îi vezi pe Gregor Samsa, Romeo și Julieta, Sherlock Holmes și Dr. Watson, Don Quijote și Rocinante, ba chiar și pe Moby Dick… în vacanță. 5 ilustratori și-au imaginat aceste personaje în vacanță, iar lucrările lor sunt acum parte dintr-o expoziție insolită. >>> Evenimentul dedicat expoziției „Și poveștile merg în vacanță”.


Foto: © thekids.studio – WORTH Weekend Madrid

0 Shares

No Comments Found