Case mici

Căsuța desprinsă din povești

  • By
  • 08/11/2017

Ai putea crede că o căsuța desprinsă din povești își are locul doar la Disneyland ori pe platourile de filmare din Los Angeles sau Toronto. Surprinzător, prin anii ’20 a existat un curent al caselor de basm în Anglia și Statele Unite. În 1921 se construia o celebră astfel de casă – Casa Vrăjitoarei, care stă în picioare și acum în Beverly Hills, California.

De când oamenii au început să fie interesați de case cât o rulotă, casele de basm au început să inspire din nou arhitecții și proprietarii. Și dacă tot plănuiești să locuiești într-o casă foarte mică, poți măcar să o faci cu adevărat specială. La asta s-a gândit și Bruce Winckler, proprietarul unei frumoase căsuțe desprinse din povești. A văzut imagini cu o căsuță în copac (un loc de joacă pentru copii) construită de fondatorii Lindcroft. Căsuța respectivă nu semăna cu nimic din ce mai văzuse vreodată, ci părea creată după indicațiile și pe gustul unor creaturi de basm. Winckler le-a propus constructorilor să vină să vadă terenul unde ar vrea să locuiască într-o casă mică și așa au ajuns să creeze împreună ceea ce acum se numește Casa Winckler.

Bryce Langston de la Living Big in a Tiny House l-a vizitat pe Bruce la Casa Winckler, pe insula Vancouver din British Columbia, Canada. Dacă vrei să vezi interiorul și să afli cum a fost construită căsuța de 40m², urmărește clipul video de mai jos.

Dacă Casa Winckler ți-a făcut poftă de vizitat case desprinse din paginile unui basm, poți vizita, chiar în România, Castelul de Lut din Valea Zânelor, la 40km de Sibiu.

Foto: Living Big in a Tiny House

1 Shares

No Comments Found