Financiar

7 moduri în care poți câștiga bani în plus cu ajutorul internetului

  • By
  • 21/07/2017

Când ești la început de carieră sau trăiești într-un oraș mic, salariul tău va fi mereu mai mic decât ceea ce ți-ai dori și ceea ce știi că meriți. Ori poate încă ești în școală și ai vrea să-ți poți câștiga proprii bani de buzunar. Vestea bună e că nu trebuie să-ți iei un job (sau încă un job) pentru a face rost de câteva sute de lei în plus în fiecare lună, sau chiar mai mult, în funcție de timpul și abilitățile tale. Există numeroase oportunități de a câștiga bani, mai ales dacă ai acces la un computer cât de cât performant, un cont bancar, și ai cunoștințe de limba engleză.

Uite cum poți câștiga bani în plus, din România, prin oferirea de servicii, fără un program fix, oricând vrei și ai timp să faci lucrul acesta:

1 ) Devino freelancer pe UpWork

Ce n-o să-ți placă e că UpWork oprește 20% din banii pe care îi faci până atingi un anumit prag și apoi comisionul lor scade la 10%. Cu toate acestea, e un loc grozav să descoperi tot felul de proiecte plătite cu zeci sau sute de dolari.

Pe platformă sunt chiar și oameni din România printre cei care au nevoie de ajutor în proiectele lor, așa că poți găsi descrieri chiar și în română. Poți lua proiecte în funcție de cât timp liber și ce abilități ai.

Îți poți face un cont aici.

 

2 ) Vinde cărțile de care nu mai ai nevoie

De fiecare dată când apare o carte de succes, cititorii încep să caute cărți mai vechi scrise de același autor și de foarte multe ori nu le găsesc. Folosește-te de Facebook search și de Google search să afli dacă cărțile din biblioteca ta sunt la mare căutare. Dacă sunt, le poți vinde pe Okazii.ro sau OLX.ro ori poți să contactezi direct oamenii care întrebau de ele online. Uite, de exemplu, dacă ai „Raftul cu ultimele suflări” de Aglaja Veter, dă-ne un semn, pentru că am vrea s-o cumpărăm chiar noi.

 

3 ) Vinde-ți glumele sau desenele pe Teespring

Nu trebuie să investești într-o afacere cu tricouri, poți să ai una de-a gata folosind Teespring. Dacă ai mereu glumele la tine sau desenezi lucruri interesante și crezi că oamenii le-ar vrea pe niște tricouri, te poți juca cu estimatorul de profit de pe site-ul lor. Ei se ocupă de printare și livrare, tu primești profitul rezultat.

 

4 ) Vinde-ți abilitățile (sau chiar faptul că ești din România) pe Fiverr

Fiverr nu mai e de multă vreme site-ul proiecțelelor de $5. Poți câștiga mult mai mulți bani, în funcție de ce fel de servicii oferi și cât de rapid livrezi lucrurile pentru care ești plătit. Și dacă o să spui că nu ai nimic de oferit, ar trebui să știi că nu e deloc adevărat. Pe site sunt foarte mulți freelanceri care oferă tot felul de trăznăi, mai ales că mulți oameni intră pe site în căutarea unor cadouri de tipul caricaturilor și desenelor. La capitolul trăznii, poți fi plătit să expediezi scrisori (unii oameni din străinătate vor să primească scrisori dintr-o țară exotică ori de la Moș Crăciun). Nu uita că România e privită de străini ca țara lui Dracula, iar unii oameni au o slăbiciune pentru filmele și serialale vampiri, astfel că o scrisoare din țara noastră poate fi un cadou sau o farsă amuzantă.

 

5 ) Îndeplinește sarcini simple pe Amazon Mechanical Turk

Pe Amazon Mechanical Turk n-o să câștigi valize de bani, dar poți câștiga destul cât să-ți faci mici cadouri sau să îți completezi salariu. Pe site se înscriu oameni care au niște timp liber și companii care au niște micro-task-uri de dus la final și pentru care au nevoie de ajutorul unor oameni dispuși să câștige între 2 și 30 de cenți per sarcină. Sarcinile sunt foarte variate, de la a descrie ce vezi într-o fotografie, până la a transcrie contracte scanate și identifica coduri de tipul celor CAEN dar pentru companii din Statele Unite. După ce ești plătit, îți poți transfera banii într-un cont sau îi poți transforma într-un cupon cadou ce poate fi folosit pe site-ul Amazon.

 

6 ) Îmbunătățește-ți caligrafia și scrie mesaje de mână pentru firme

Mesajele scrise de mână sunt la mare căutare când companiile lansează campanii de comunicare în care trimit cadouri ori colete și mesaje unor formatori de opinie, dar și în preajma sărbătorilor când multe firme trimit mici daruri către clienți. Dacă înveți să folosești un font caligrafic mai deosebit, vei putea să câștigi bani în plus din propria ta casă. Cel mai bun loc în care să începi să descoperi mai multe despre caligrafia modernă e aici.

 

7 ) Devino evaluator de fotografii sau vectori pentru Shutterstock

Oportunitățile astea sunt pentru cineva care e pasionat de fotografie sau ilustrație și are experiență, în plus volumul de muncă e destul de mare în comparație cu restul celor despre care am vorbit mai sus (25-30 ore pe săptămână, dintre care 5-8 ore în weekend), DAR e vorba de o companie mare care plătește mai mult decât decent pentru munca depusă.

Contactează-i chiar tu, sau anunță-ți prietenii despre pozițiile acestea:

Evaluator fotografii, poziție în care lucrezi de acasă

Evaluator vectori/ilustrații, tot poziție în care lucrezi de acasă

 

De ținut minte: Evaluează reclame Facebook ca freelancer Appen

O să te-ntrebi ce naiba e Appen… Ei bine, e o companie care ajută firmele mari de tehnologie și publicitate să-și dea seama dacă lucrurile pe care acestea le arată publicului în mai toate țările de pe glob sunt pe placul utilizatorilor rețelelor social media ori ba. Nu-ți trebuie experiență dar trebuie să vorbești engleza.

Momentan nu mai au niciun post disponibil pentru România dar merită să salvezi adresa de aici și să verifici din când în când dacă apar posturi noi.

13 Shares

No Comments Found